Med anledning av Folkhälsomyndighetens uttalande

I rådande Corona-kris litar Almega Friskvårdsföretagen till landets experter och Folkhälsomyndighetens rekommendationer är de som guidar beslut och agerande.

Med anledning av Corona-krisen är det många som har frågor gällande träning i allmänhet och träning på gym och friskvårdanläggningar i synnerhet. Här svarar vi på några av dem.

SKA MAN FORTSÄTTA TRÄNA? Absolut! Känner du dig frisk ska du absolut fortsätta träna. Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan och Folkhälsomyndigheten uppmanar till fortsatt rörelse.

ÄR DET SÄKERT ATT TRÄNA PÅ GYM? Gym och friskvårdanläggningar uppmanas fortsatt att hålla öppet men däremot anpassa aktiviteterna för att minska smittspridningen. Exempelvis minskade moment som innebär närkontakt och ökade möjligheter till god handhygien.

KOMMER GYMMEN ATT STÄNGA? Våra medlemsföretag fattar själva beslut för sin egen verksamhet men Folkhälsomyndighetens rekommendationer väger tungt. De har uttalat sig specifikt i frågan gällande gym, simhallar och idrottshallar och menar att de fortsatt kan hålla öppet.

DU KAN HJÄLPA TILL. Det finns flera saker du kan göra för att hjälpa till. Exempelvis genom att bara besöka gymmet när du är frisk och då också vara extra nog med hygien och visa förståelse och respekt för dina medtränare och personal. Många friskvårdsföretag lider ekonomiskt med minskat antal medlemmar och besökare, har du möjlighet så behåll gärna ditt medlemskap och fortsätt träna med din PT för att stötta ditt gym genom krisen.

Avslutningsvis vill vi uppmana alla som känner sig friska att röra på sig. Att inspirera de i din omgivning att fortsätta röra på sig, gammal som ung, oavsett vart man befinner sig. Tillsammans kan vi ta oss igenom krisen och träning och hälsa är viktigare nu är någonsin!

För mer information från Folkhälsomyndigheten:
https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/mars/trana-garna-men-gor-det-sakert/