Katarina Andersson vald till styrelseledamot i EuropeActive

Katarina Andersson. ordförande Friskvårdsföretagen

Den europeiska organisationen för tränings- och hälsobranschen, EuropActive, höll sitt årsmöte i Tyskland i veckan i samband med FIBO-veckan. I samband med detta valdes Friskvårdsföretagens ordförande Katarina Andersson in som ledamot i styrelsen.

– Jag tror starkt på den kraft som ligger i fysisk aktivitet för människor. Träningen förändrar livet och den ska vara tillgänglig i alla åldrar. Det ska bli väldigt intressant att genom EuropeActive få ta del av erfarenheter från andra länder. Från Sverige har vi också mycket att bidra med i arbetet för mer fysisk aktivitet och bättre hälsa, säger Katarina Andersson.

Om EuropeActive

EuropeActive organiserar gym- och träningssektorn I Europa. EuropeActive arbetar på EU-nivå tillsammans med andra internationella organisationer för att nå det övergripande målet att få fler människor att bli fysiskt aktiva oftare.