Kai Troll ny vd för EuropeActive

EuropeActive tillkännagav nyligen utnämningen av Kai Troll till sin nya verkställande direktör. Han ersätter därmed avgående vd Andreas Paulsen och tillträder rollen i april.

Kai Troll har en spännande kombination av erfarenhet och expertis som han tar med sig till EuropeActive. Hans karriär innefattar omfattande erfarenhet från VD-roller inom olika sektorer, inklusive sport, föreningar, icke-statliga organisationer, hälsa, underhållning och filantropi.

Kais utnämning kommer mot bakgrund av en enastående meritförteckning inom EU-frågor, events, strategiskt ledarskap, ekonomisk förvaltning med mera. Styrelsen ansåg att hans erfarna ledarstil, präglad av ödmjukhet och anpassningsförmåga, gjorde honom till det idealiska valet för att leda EuropeActive in i en ny era.

I en kommentar om sin nya roll säger Kai Troll:

“Jag är hedrad och entusiastisk över att leda EuropeActive. Den här rollen innebär en unik möjlighet att bidra till hälsa och välbefinnande för människor över hela Europa. Jag ser fram emot att arbeta med alla intressenter för att främja vårt uppdrag och göra en varaktig inverkan inom hälso- och fitnesssektorn genom att fortsätta att förena denna fantastiska gemenskap som har byggts upp på EuropeActive.”

David Stalker, president för EuropeActive, kommenterar:

“Kais omfattande erfarenhet och bevisade meritförteckning i ledande roller inom olika sektorer gör honom till en ovärderlig tillgång för EuropeActive. Vi är övertygade om att under Kais ledning kommer EuropeActive att nå nya höjder när det gäller att främja hälsa och fitness i Europa. Kais närvaro i Bryssel säkerställer att EuropeActive får det ledarskap som behövs för att effektivt representera och främja intressena för hälso- och fitnesssektorn i Europa, särskilt gentemot de europeiska institutionerna.”

Läs hela pressmeddelandet här.