Ny styrelse för Almega Friskvårdsföretagen

En ny styrelse för Almega Friskvårdsföretagen tillträdde den 3 maj. Nya tillskott är Anders Carlbark från Actic och Robert Jäderkvist från Studio Aktiverum. Avgående ordförande Henrik Johansson tackades av för sina insatser och till ny ordförande valdes Mats Sunebäck från SATS.

Hallå där, Mats Sunebäck, ny ordförande för Almega Friskvårdsföretagen! 

Vad ser du fram emot mest med din nya roll?
Att få vara med och bidra till svensk folkhälsopolitik och föra folkhälsodebatten i rätt riktning.

Vilka ser du som Friskvårdsföretagens största utmaningar?
Att nå ut till så många människor som möjligt och att få fler att förstå vad vi jobbar med och varför.

Vad är din bakgrund?
Jag är sjukgymnast i grunden, och utbildade mig sedan till personlig tränare. Jag tycker det är roligare att jobba med att hålla människor i från sjukvården. Jag jobbade med att utbilda personliga tränare i i tolv år, och utbildade mig sedan till marknadsekonom på IHM. På SATS arbetar jag sedan 6,5 år tillbaka.

Vilken träningsprestation är du mest nöjd med?
Jag gjorde en svensk klassiker på under 20 timmar 2011.

Vad gör du helst när du inte tränar?
Följer barnens idrottsliga aktiviteter.