Ny partner – välkomna Technogym Sverige

Alexander Hed, Country Manager Technogym Sverige

Vi är glada att välkomna Technogym Sverige som ny partner till Friskvårdsföretagen.

Technogym, grundat i Italien av Nerio Alessandri, är världsledande inom design och produktion av träningsutrustning och relaterade digitala lösningar. Technogym erbjuder allt inom träningsmaskiner och träningsutrustning för privatpersoner, företag, hälsosektorn och gym.

Över 55 miljoner människor tränar idag med Technogym-utrustning på över 85 000 gym och 500 000 privata hem världen över. Technogym har varit den officiella leverantören av träningsutrustning till flera olympiska spel och kommer även att vara det till OS i Paris 2024.

Foto: Technogym

På frågan varför Technogym Sverige valt att bli partner till Friskvårdsföretagen svarar Alexander Hed, Country Manager:

– Vi har haft en dialog med styrelsen och ser en ny möjlighet att vara med för att påverka och bidra. Vi uppskattar den fart och driv som den nya styrelsen har och att deras agenda har fokus på relevanta och aktuella frågor. Som partner till Friskvårdsföretagen önskar vi tillsammans bidra till gemensamma mål och vara med och påverka och stärka deras röst och viktiga arbete. Samtidigt är det tydligt att hela branschen behöver ett forum och ett språkrör gentemot alla olika intressenter, där ser vi att Friskvårdsföretagen är just det språkröret som vi vill vara en del av och stötta.

Technogym Boutique i Stockholm | Foto: Technogym

Vidare är Alexander tydlig med vilka frågor Technogym Sverige ser som viktiga för branschens framtid.

– Egentligen alla typer av frågor som berör aktivitet i vardagen och livet generellt som vår bransch kan gynnas av. Vår övertygelse är att träningsbranschen bidrar med så mycket nytta i samhället och att vår produkt är mer relevant och viktigare än någonsin tidigare. Trots detta ser vi att branschen och produkten inte alltid får den uppmärksamhet och respekt den förtjänar i olika forum och sammanhang. Här vill vi stötta styrelsen och bidra till dialogen kring de aktuella frågorna på agendan som ska drivas framåt för att lyfta branschens värde och potential.

Och han avslutar:

– Vi har intressanta erfarenheter och praktexempel tack vare Technogyms globala nätverk som visar på många möjligheter för branschen att växa och samarbeta. Vårt gemensamma mål är att engagera skolor, sjukhus, träningsklubbar och hela samhällen för att främja en hälsosam livsstil där träning och rörelse är prioriterade på agendan.

Läs gärna mer om Technogym Sverige här.