Kallelse till årsstämma och branschdag

Reformpaket för folkhälsa

Den 15 maj bjuder Almega Friskvardsforetagen in till årsstämma och branschdag. I år kommer vi att hålla till i Qicrafts lokaler på Vallgatan 11 i Solna. Fler detaljer kommer senare, men boka in i kalendern redan nu!

Lunchseminarium i Umeå 13 mars

Den 13 mars besöker Almega Friskvardsforetagen Umeå. Vi bjuder på lunch, möjlighet till nätverkande och intressanta samtal på Almegas kontor på Sveagatan 8 i Umeå.
Förutom oss i Almega Friskvårdsföretagen får ni möjlighet att träffa andra i branschen, våra partners och lokala politiker. Hoppas vi ses!

Glöm inte anmäla er till evelina.kogsta@almega.se.

Schema för branschdag i Göteborg

Snart ses vi i Göteborg! Så här ser schemat ut:

09.00 Mingel och kaffe
10.00 Välkomna
10.05 Friskvårdsföretagens förslag för en bättre folkhälsopolitik
10.20 Nu lyfter vi branschen – Mats Sunebäck om arbetet med PT-licensen
11.00 Kaffe
11.20 Presentation och samtal med våra partners
12.00 Lunch
13.00 Paneldebatt med politiker: Varför dröjer friskvårdsreformerna?

Branschdag i Göteborg och seminarium i Stockholm

SAVE THE DATES!

“Seriositet i branschen – så fungerar Friskvårdsföretagens PT-licens”
Kom och ät frukost med oss, och passa på att ställa dina frågor om vår PT-licensiering. Den 25 oktober ses vi i Almegas lokaler i Stockholm på Sturegatan 11. Anmälan sker till evelina.kogsta@almega.se.

Branschdag i Göteborg
Den 8 november arrangerar vi årets andra branschdag – den här gången i Almegas lokaler på Södra Hamngatan 53 i Göteborg. Kom och träffa lokala politiker, våra partners och andra träningsintresserade. Anmäl dig redan idag till evelina.kogsta@almega.se.

Kallelse till extrastämma

Kallelse till extra årsstämma för Almega Friskvårdsföretagen 2019-11-15

Plats: Almega, Sturegatan 11, Stockholm
Tid: 13.00

1. Stämmans öppnande
2. Upprop av närvarande medlemmar
3. Val av två justeringsmän
4. Fråga om stämman blivit behörigen sammankallad
5. Justering av röstlängd
6. Fastställande av årsavgift
7. Stämmans avslutande

Anmälan görs endast på mail: evelina.kogsta@almega.se senast 2019-11-01. Endast föranmälda representanter för medlemsföretag äger tillträde till stämman.

Välkomna!

Styrelsen gm Mats Sunebäck

Les Mills Nordic ny partner

Från och med 1 september välkomnar vi Les Mills Nordic som ny partner till Almega Friskvårdsföretagen.

– Les Mills är en viktig samarbetspartner för många av våra medlemsföretag och en stor aktör i arbetet för ökad folkhälsa. Jag ser mycket fram emot att inkludera dem ytterligare i Friskvårdsföretagens arbete, säger Mats Sunebäck, ordförande Almega Friskvårdsföretagen.

Ytterligare tre PT-skolor har fått delegerad licensieringsrätt

Kompetensrådet som utsågs tidigare i år för att granska ansökningar från PT-skolor angående delegerad licensieringsrätt har lämnat ytterligare rekommendationer till Friskvårdsföretagens styrelse. Styrelsen har fattat sitt beslut och ytterligare tre skolor kan nu stoltsera med delegerad licensieringsrätt.

De nya skolorna med delegerad licensieringsrätt är:


(ej distansutbildningen)

Nu är ptlicens.se lanserad

Reformpaket för folkhälsa

 

Äntligen är ptlicens.se lanserad! Där kan du gå in och ansöka om Almega Friskvårdsföretagens licens för personliga tränare och söka efter personliga tränare som är licensierade. PT:s som får licens kan marknadsföra sig på sidan genom bilder, presentationstext och länkar till sina sociala medier.

– Det har varit mycket jobb, men det är vår förhoppning att detta bara är början. Målet är att höja standarden på PT-utbildningar och stärka kraven för vad en kvalificerad PT borde kunna, säger Mats Sunebäck, ordförande Almega Friskvårdsföretagen.