Reviderat ramverk för Friskvårdsföretagens PT-licens 2023-24

Syftet med Friskvårdsföretagens nationella PT-licens, kallad “FRISK-licens”, är möta arbetsgivarnas kompetenskrav vid anställning av personliga tränare. 

På så sätt får arbetsgivaren den kompetens de behöver, licensierade PT:s kan vara trygga i att de har en kompetens som ger jobb, och den vanliga, tränande, svensken som anlitar en PT kan på förhand veta att denne når en viss kompetensnivå – en tydlig konsumentupplysning helt enkelt.

 

licens-pt-licensiering-tränare

Ramverket som gäller för ackreditering av PT-utbildningar och för Friskvårdsföretagens prov revideras årligen för att anpassas till arbetsgivarnas och marknadens behov och för att säkerställa den kvalitetsnivå som krävs. 

Ramverket som träder i kraft 1a juli 2023 är nu reviderat. Här hittar du reviderat ramverk 2023-24.