Friskvårdsbidrag för PT

shutterstock_248866729

Det står nu klart att personlig träning kommer vara möjligt att köpa med det friskvårdsbidrag anställda kan få från sin arbetsgivare.

– Det är en vinst för friskvårdsbranschen men också för folkhälsan då en PT i många fall är avgörande för den som vill gå från en stillasittande till en aktiv livsstil, säger Gustav Wiel-Berggren på Almega Friskvårdsföretagen.

Innehållet i friskvårdsbidraget har under flera år varit en omtvistad fråga, där många från friskvårdsbranschen ställt sig frågande till att personlig träning inte ingått, menar Gustav Wiel-Berggren, branschansvarig på Almega Friskvårdsföretagen.

– Bilden av personlig träning som lyxkonsumtion är förlegad, idag handlar det ofta om stöd till den som behöver hjälp att uppnå en aktiv livsstil. I samband med en dom från Högsta förvaltningsdomstolen kommer nu även personlig träning vara tillåtet i friskvårdsbidraget.

Det finns dock begränsningar för vilka PT-tjänster som faller inom ramen för det som nu tillåts.

– Skatteverket har kommit till slutsatsen att den PT-tjänst som kostar mer än 1 000 kronor per timme inte anses vara av mindre värde. Det kommer heller inte vara tillåtet att köpa PT-tjänster i hemmet för friskvårdsbidrag, säger Gustav Wiel-Berggren.

Kontakt:

Gustav Wiel-Berggren
Branschansvarig Almega Friskvårdsföretagen
070-654 46 52
gustav.wiel-berggren@almega.se